Прекуморски превоз
ТИР услугите за прекуморски превоз обезбедуваат сеопфатен опсег на услуги за прекуморски транспорт на сите видови на товар.
 
Со светската партнерска мрежа и достапноста на меѓународните превозни линии на главните поморски рути – ТИР нуди услуги за превоз до полна натовареност (FCL (full container loads)) и услуги за превоз со помала натовареност (LCL (less container loads)) по конкурентни цени.
 
 
Услуги за прекуморски превоз
 
ТИР ви ги нуди следните производи за прекуморски превоз:
 • Превоз до полна натовареност (FCL (Full Container Load))
  Врз основа на опциите за рути на превозникот, FCL е нашиот најдобар комбиниран производ во однос на транзитното време и цената за превоз со полна натовареност.

  FCL нуди целосна флексибилност во однос на распоредот, висока фреквенција на  испораки до пристаништа и достапност на опрема.
   
 • Превоз до помала натовареност (LCL (Less-than-Container Load))
  Конкурентен консолидациски производ во однос на цените кој ги нуди највисоките нивоа на интегритет во однос на распоредот.

  Поради нашата експертиза во консолидацијата на товарот и поради редовните врски во светски рамки од едно место до друго, LCL ви обезбедува доверлива реализација и пониски цени во однос на синџирот за набавка.
   
 • Товар непогоден за контејнери (NCL (Non-Containerised Load))
  NCL е нашиот специјален производ за преголем товар или за товар непогоден за контејнери.
 
За посложените проекти ние формираме посветен тим на експерти со искуство и ресурси за да излеземе во пресрет на вашите барања.
 
 
Услуга плус!
 
Во врска со производите од прекуморскиот превоз, ги нудиме следните специјални услуги:
 
Услуга плус!
Со оглед на тоа што за одредени испораки е потребно посебно ракување или употреба на специјализирана опрема за да се постапи во согласност со вашите инструкции и со законските барања, изготвивме мени на подобрувања со кои се покриваат речиси сите  можности. 
Ова го нарекуваме Услуга плус! – истата може да се додаде на кој било од нашите стандардни производи од прекуморскиот превоз и да се прилагоди кон секое барање.
 
Можностите вклучуваат:
 • Ракување со опасни материи (Dangerous Goods Handling (DGR))
 • Превоз со контролирана температура 
 • Осигурување на стока во превоз 
 • Обработка на акредитиви
 • Сертификација и легализација на документи
 • Евидентирање во Управата за храна и лекови (Food and Drug Administration Filing (FDA))
 • Напредно евидентирање на информации за стока во превоз (ACI)
 
Царински услуги
Нашите вршители одговорни за царинењето се експерти во локалните спецификации, барања и прописи. Ова практично искуство им овозможува целосно да ги извршуваат административните задачи за вас, брзо и без компликации.